Usein kysyttyä

Mikä on Kuopion Tukikohta-seurakunta?

Kuopion Tukikohta-seurakunta on syyskuussa 2011 toimintansa aloittanut kristillinen seurakunta. Kuulumme jäsenseurakuntana Suomen Helluntaikirkkoon, joka on osa maailmanlaajuista helluntailais-karismaattista herätysliikettä. Tämä herätysliike on muodostunut eri puolilla maailmaa sekä järjestäytyneiksi kirkkokunniksi että itsenäisiksi seurakunniksi eli mitään yhtä ja ainoaa globaalia katto-organisaatiota ei ole olemassa. Helluntailais-karismaattiseen liikkeeseen katsotaan kuuluvaksi yli 500 miljoonaa jäsentä. Se on voimakkaimmin kasvava kristillinen seurakuntaliike.

 

Millaisia seurakuntalaiset ovat Tukikohdalla?

Olemme tavallisia ihmisiä, jotka tulevat hyvinkin erilaisista taustoista ja elämäntilanteista. Yhteistä meille on usko raamatun ilmoittaman Jumalan olemassaoloon ja siihen, että meillä on mahdollisuus olla henkilökohtaisessa suhteessa Häneen. Koemme erilaisuuden rikkautena. Kaikkien ei tarvitse olla samasta muotista puristettuja. Näkymme on, että jokainen ihminen löytää Jeesuksen ja seurakunnan, jossa hänen tarpeensa tulevat täytetyiksi.

Mihin uskomme?

Sitoudumme Suomen Helluntaikirkon uskon pääkohtiin: Lue täältä

 

Toimiiko Kuopion Tukikohta-seurakunta yhteistyössä muiden seurakuntien kanssa?

Toimimme yhteistyössä ekumeenisissa tilaisuuksissa sekä Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kanssa että kaikkien muiden kristillisten seurakuntien kanssa.

 

Mitä jumalanpalveluksissa tapahtuu?

Olet tervetullut jumalanpalveluksiimme sunnuntaisin. Meillä ei ole pukukoodia eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että et osaisi tapojamme tai että uskoisit niin kuin me uskomme. Kutsumme sinut sellaisena kuin olet!

Tyypillisesti jumalanpalvelus alkaa yhteislauluilla, joissa ylistämme Jumalaa. Rukoilemme laulujen välissä. Keräämme vapaaehtoisen kolehdin toimintamme kulujen kattamiseksi. Laulujen jälkeen kuuntelemme innostavan ja käytännönläheisen puheen raamatun pohjalta. Lopuksi laulamme vielä muutaman laulun ja tarjoamme mahdollisuuden esirukoukseen. Tilaisuuden jälkeen voimme viettää aikaa yhdessä kahvin ja tarjoilun merkeissä.

Alle kouluikäiset lapset vanhempineen voivat kuunnella tilaisuutta leikkihuoneessa, jossa on pientä puuhaa tarjolla. Kouluikäisille lapsille pidämme joka toinen viikko kaverikirkon aikuisten ohjaajien johdolla.

Tervetuloa jumalanpalvelukseen koko perheellä!

Millaisia ovat Tukikohdan näky, tehtävä ja arvot?

1.

Näky

Haluamme jokaisen ihmisen löytävän Jeesuksen ja seurakunnan, jossa hänen tarpeensa tulevat täytetyiksi.

2.

Tehtävä

Voitamme, vahvistamme, varustamme ja valtuutamme (V4).

3.

Arvot (KATU)

1. Karismaattinen - Avoin Pyhälle
Hengelle
2. Armollinen - Tule sellaisena kuin olet
3. Turvallinen - Turvallinen seurakunta
4. Uudistuva - Eteenpäin menevä, uusia toimintatapoja etsivä

Miten seurakuntaan voi liittyä?

Seurakuntaperheeseemme ovat tervetulleita kaikki ihmiset. Haluamme vastaanottaa sinut aitona itsenäsi ja kulkea rinnallasi. Yhdessä on hyvä tutustua uskoon ja Jumalaan ja kasvaa ihmisenä.

Varsinaiseksi jäseneksi, jolla on äänivalta seurakunnan päätöksenteossa ja joka voi toimia johtajuudessa, voidaan ottaa henkilö joka on henkilökohtaisessa uskossa Jeesukseen Kristukseen sekä kastettu uskovien kasteella. Varaa aika pastoreiltamme seurakuntakeskustelua varten, jos olet kiinnostunut liittymisestä.

 

Miten voin osallistua vapaaehtoistyöhön?

Meillä löytyy erilaisia tehtäviä innokkaille tekijöille. Tehtävät on luokiteltu vaativuuden ja vastuun mukaisesti. Ota yhteyttä pastoreihimme tai muihin johtajuustiimimme jäseniin, jos olet kiinnostunut osallistumaan. Yhdessä tekemällä voimme tutustua paremmin toisiimme ja saada aikaiseksi hyviä asioita. Kuopion Tukikohta-seurakunta ja sen yhteydessä toimiva Tukikohta Diakonia ry tarjoaa matalan kynnyksen vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ympäri vuoden.

Miten voin tulla uskoon?

Uskoontuloksi kutsutaan tapahtumaa tai prosessia, jonka seurauksena ihminen saa sisäisen luottamuksen, että on Jumalan lapsi ja että hänen syntinsä on annettu anteeksi. Tullessaan uskoon ihminen vastaanottaa uskossa Jumalan tarjoaman pelastuksen. Pelastus on yksin armosta, eikä sitä ihminen voi ansaita teoillaan.

Voit rukoilla esimerkiksi näillä sanoilla: ”Jeesus, tiedän että olen syntinen. Olen rikkonut Sinua ja lähimmäistäni vastaan. Kiitos, että kuolit minun syntieni tähden ristillä. Kiitos, että veresi puhdistaa minut synneistäni. Kiitos, että nousit ylös kuolleista ja elät. Otan sinut vastaan Vapahtajanani ja Pelastajanani. Haluan olla lapsesi. Anna Pyhä Henki avukseni ja voimakseni, jotta voisin elää sinun kunniaksesi. Kiitos, että avasit minullekin tien taivaaseen ja että kerran saan nähdä Sinut kasvoista kasvoihin.”

 

Miten Tukikohta-seurakunta rahoittaa toimintansa?

Tukikohta-seurakunta rahoittaa toimintansa vapaaehtoisten lahjoitusten avulla. Seurakunnallamme ei ole verotusoikeutta. Noin puolet tuloista käytetään työntekijöidemme palkkaukseen ja puolet toiminta- ja kiinteistökuluihin. Seurakunnan hallitus vastaa taloudenhoidosta. Vuosikokouksessa käymme tilinpäätöksen läpi ja kerromme seurakunnan jäsenille tuloista ja menoista tarkemmin. Käytämme tilitoimistoa palkkojen ja verojen maksamisessa, tilien seuraamisessa ja tarkastamisessa.

Puhumme antamisesta seurakunnassamme, koska uskomme Jumalan siunaavan jokaista, joka antaa omastaan Jumalan valtakunnan eteenpäin viemiseksi. Keräämme seurakuntamme tilaisuuksissa vapaaehtoisen kolehdin ja samalla on mahdollisuus lahjoittaa korttipäätteen kautta. Tilinumerot viitteineen löytyvät kohdasta ”Yhteystiedot”. Monet seurakuntalaiset antavat lisäksi omaa aikaansa ja taitojaan seurakunnan käyttöön, millä on suuri taloudellinen merkitys työllemme.