Keitä olemme

Näkymme

Haluamme jokaisen ihmisen löytävän Jeesuksen ja seurakunnan, jossa hän kasvaa hengellisesti ja ihmisenä.

 

Arvomme

Karismaattinen – Avoin Pyhälle Hengelle

Armollinen – Tule sellaisena kuin olet

Rehellinen – Totuus tekee vapaaksi

Turvallinen – Turvallinen seurakunta

Uudistuva – Eteenpäin menevä, uusia toimintatapoja etsivä

 

Uskomme

Raamattu on Jumalan sana.
Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

Jumala on kolmiyhteinen.
On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

Jeesus on Jumalan Poika.
Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Pyhä Henki asuu jokaisessa kristityssä.
Pelastuksen vastaanottaessaan ihminen uudestisyntyy, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan ja ihmisestä tulee Pyhän Hengen temppeli. Hengen läsnäolo ihmisessä ylläpitää ja kasvattaa uudestisyntymässä saatua uutta elämää.

Ihminen on Jumalan luomistyönä ikuinen olento.
Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Ihminen on ikuisuusolento, joka on tarkoitettu elämään Jumalan yhteydessä. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Seurakunta on Jeesuksen suunnitelma. 
Seurakunta on Jeesuksen perustama ja johtama. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä.

Kaste on merkki Jeesuksen seuraamisesta.
Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

 

Tukikohta osa Suomen Helluntaikirkkoa

Kuulumme jäsenseurakuntana Suomen Helluntaikirkkoon, joka on osa maailmanlaajuista helluntailais-karismaattista herätysliikettä. Suomen Helluntaikirkon tunnustus perustuu Jumalan pyhään sanaan, Raamattuun. Tunnustuksen keskeinen sisältö on lausuttu Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdissa ja apostolisessa uskontunnustuksessa.